Achtergrond

Het ontstaan van het Babyboek voor Prematuren

Als je kindje prematuur geboren wordt, verlopen de eerste maanden en het eerste jaar van je baby meestal heel anders dan bij op tijd geboren kindjes. De kleinste kleertjes zijn zelfs nog te groot, lengte en gewicht passen niet in de normale groeicurven en ook de reguliere babyboeken zijn niet geschikt voor alles wat jullie meemaken met je kindje. Specifieke mijlpalen zoals wanneer het uit de couveuse mag, in een echt bedje gaat slapen en wanneer het mee naar huis mag kun je niet kwijt in een normaal babyboek, terwijl dit wel mijlpalen zijn die je wilt bijhouden en onthouden!

HannekeVoor Hanneke de Wit, grafisch ontwerper en moeder van twee prematuur geboren zoontjes, reden om een speciaal babyboek voor prematuren te ontwikkelen.
Zij baseerde de inhoud op de ervaringen van verschillende ouders tijdens de ziekenhuisperiode van hun kindjes en de eerste tijd daarna.

Van week tot week, en later van maand tot maand, kan worden bijgehouden welke mijlpalen jullie kindje heeft bereikt (zoals de uitgerekende datum en de dag waarop je kindje eindelijk mee naar huis mag), welke onderzoeken er zijn gedaan en er is volop ruimte voor foto’s en andere herinneringen. Het Babyboek voor Prematuren loopt van zwangerschapsweek 24 tot de eerste verjaardag van je kindje en heeft daarmee ruim twee keer zo veel pagina’s als een regulier babyboek. Het is gemaakt van stevig, dik papier en met de hardcover omslag blijft het boek mooi, ook als het ouder wordt.

Met het Babyboek voor Prematuren creëer je een mooi document van een turbulente en intense periode in jullie leven en dat van jullie kindje.

“Af en toe bladeren we eens terug. Ons boek is inmiddels een hele schatkist geworden!”
– Ellen